skip to Main Content
+ 34 93 633 34 50 info@porunaeconomiacircular.es

Gavà, DIMECRES 13 DE MARÇ - Hotel AC Gavà Mar

Per una economia circular i competitiva

Gavà va acollir el dia 21 de febrer la Jornada de debat i experiències per a una economia circular i competitiva. Un punt de trobada d’empreses, administracions i experts per donar impuls a l’economia circular, entesa com la clau del desenvolupament econòmic i social del segle XXI.

Un model basat en la millora dels resultats econòmics i empresarials a partir de l’aprofitament màxim dels recursos i el mínim impacte ambiental i social.

La Jornada va esdevenir fòrum de debat i intercanvi d’experiències, tot coincidint amb la celebració a Gavà de la reunió anual de la junta de la Red Española de Ciudades por el Clima.

El contingut de la Jornada

Inauguració institucional

Sra. Raquel Sánchez. Alcaldessa de Gavà i vicepresidenta de la Red Española de Ciudades por el Clima.

Els ponents de la Jornada

“L’ESTRATÈGIA DE L’ÀREA METROPOLITANA DE
BARCELONA EN L’ECONOMIA CIRCULAR”

Sr. Héctor Santcovksy. Director de lÀrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).
Llicenciat en Filosofia i Ciències de l’Educació, politòleg i sociòleg. Va ser cap de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de l’Hospitalet i de Planificació Estratègica de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).  Exconsultor del Banc Mundial i professor de Sociologia a la Universitat de Barcelona.

“L’ESTRATÈGIA EUROPEA DELS PLÀSTICS EN L’ECONOMIA CIRCULAR”

Sr. Ferran Tarradellas. Director de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona.
Llicenciat en Periodisme (UPF) i Història Moderna (UB). Ha estat portaveu d’Energia a la Comissió Europea, responsable de relacions amb la premsa de la Direcció General d’Energia i Transports, portaveu de Cooperació Internacional i responsable de Premsa Regional de la representació de la Comissió Europea a Espanya.

“COM PODEN LES CIUTATS FER LA TRANSICIÓ PER SER CIUTATS CIRCULARS?”

Nicola Cerantola. Enginyer industrial, fundador i director del projecte empresarial Ecologing.
Consultor i docent de Disseny, Emprenedoria i Economia Circular (IE, IED Madrid, EOI, UPM, UPB, UCM). Conferenciant internacional i expert UNEP en emprenedoria verda per a l’Orient Mitjà i el nord d’Àfrica.

“COM INNOVAR A TRAVÉS DE LA DEMOCRÀCIA: UNA ECONOMIA CIRCULAR PER AL BÉ COMÚ”

David Pino. Director d’Innovació de l’Ajuntament de Sevilla.
Vinculat al món cooperatiu i de l’economia social des del 1984, va ser soci fundador de TRATEC. Va ser gerent d’ARESCOOP, entitat creada per gestionar plans de reconversió de sectors cooperatius. Ha estat soci fundador de FAECTA el 1992. Posteriorment, en va ser cap d’Administració, coordinador de Formació i responsable de Desenvolupament Empresarial.

Taula de debat: El paper de l'economia circular en la innovació i la Inclusió social

Moderador:

NICOLA CERANTOLA. Enginyer industrial, fundador i director del projecte empresarial Ecologing.

  • NATI YESARES. Responsable de Medi Ambient a Solidança, entitat membre d’AERESS – Aliança BSH i AERESS en economia circular.
  • GEMMA FARGAS. Vicerectora de Responsabilitat Social i Igualtat de la Universitat Politècnica de Catalunya – Projecte Recircula Challenge.
  • PATRICIA ASTRAIN. Fundadora de Recircular – Perquè els residus no existeixen. 
  • DAVID PINO. Director d’Innovació Social de l’Ajuntament de Sevilla.

Taula de debat: El compromís de les ciutats amb l'economia circular

Moderador:

Carles Rivera. Coordinador gerent del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona.

  • KATIE THOMAS. Low Carbon and Circular Economy Lead of York, Noth Yorkshire & East Riding Local Enterprise Partnership – ‘Co-creating a Circular Yorkshire’
  • JORDI TORT. Tinent d’alcalde de Nova Governança i Economía de l’Ajuntament de Gavà – El compromís de Gavà amb IWA i els principis Water Wise.
  • JESÚS GOMEZ. Gerent de l’Agència d’Innovació i Desenvolupament Econòmic de l’Ajuntament de Valladolid – Full de ruta de l’economia circular a Valladolid.

De què hem debatut avui? Conclusions de la jornada

Anabel Rodríguez. Directora Executiva i Vicepresidenta del Patronat de la Fundació per a l’Economia Circular.
Llicenciada en Ciències Químiques per la Universitat d’Alcalá de Henares i Màster en Política i Gestió Mediambiental per la Universitat Carlos III de Madrid. La seva trajectòria professional, de més de 20 anys d’experiència en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat, va començar el 1997 com a tècnica de projectes ambientals a l’Institut Tecnològic d’Enginyeria Ambiental.

Localitzacions

Back To Top