skip to Main Content
+ 34 93 633 34 50 info@porunaeconomiacircular.es

Gavà, DIMECRES 21 DE FEBRER a l'Hotel AC Gavà Mar

Per una economia circular i competitiva

Gavà va acollir el dia 21 de febrer la Jornada de Debat i Experiències per a una economia circular i competitiva. Un punt de trobada d’empreses, administracions i experts per donar impuls a l’economia circular, entesa com la clau del desenvolupament econòmic i social del segle XXI.

Un model basat en la millora dels resultats econòmics i empresarials a partir de l’aprofitament màxim dels recursos i el mínim impacte ambiental i social.

La Jornada va esdevenir fòrum de debat i intercanvi d’experiències, tot coincidint amb la celebració a Gavà de la reunió anual de la junta de la Red Española de Ciudades por el Clima.

El contingut de la Jornada

Inauguració Institucional

Sra. Raquel Sánchez. Alcaldessa de Gavà i vicepresidenta de la Red Española de Ciudades por el Clima. Descarrega presentació del model de ciutat

Sra. Núria Marín. Alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat i presidenta del Comitè Executiu del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona.

Sr. Juan Espadas. Alcalde de Sevilla i president de la Red Española de Ciudades por el Clima.

Sr. Francisco Javier Cachón. Director general de Qualitat i Avaluació Ambiental i Medi Natural. Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient. Govern d’Espanya. 

Sr. Jaume Collboni. Vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.                          

Els Ponents de la Jornada

“EL NOU PARADIGMA, L’ECONOMIA CIRCULAR”

Sr. Luis M. Jiménez. President de l’Asociación para la Sostenibilidad y el Progreso (ASYPS). És Doctor i Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials (UCM), Enginyer Tècnic Aeronàutic (UPM), Diplomat en Enginyeria del Petroli (UCM i UPM), i Diplomat en Avaluació de Projectes (DSE de Berlín, Alemanya). Fou director executiu de l’Observatori de la Sostenibilitat a Espanya (OSE).

Descarrega presentació de la ponència

“LA VISIÓ DE LA UNIÓ EUROPEA: ESTÍMULS PER A L’IMPULS DE L’ECONOMIA CIRCULAR”

Sr. Ferran Tarradellas. Director de l’Oficina de la Comissió Europea a Barcelona. Llicenciat en Periodisme (UPF) i Història Moderna (UB). Ha estat portaveu d’Energia a la Comissió Europea, responsable de relacions amb la premsa de la Direcció General d’Energia i Transports, portaveu de Cooperació Internacional i responsable de Premsa Regional de la representació de la Comissió Europea a Espanya.

Descarrega presentació de la ponència

“PER QUÈ ÉS IMPORTANT L’ECONOMIA CIRCULAR EN EL TERRITORI?” Presentació del Paper 4 del Pacte Industrial.

Sr. Carles Rivera. Coordinador gerent del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona. Economista, llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i MBA per ESADE. 
Graduat en ‘International Management for Development’ per la McGill University (Montreal). 
Diploma d’Estudis Avançats (DEA) en Ciències Polítiques i Socials a la UPF.

Descarrega presentació de la ponència

 

Descarrega Paper 4 Pacte Industrial

“PER QUÈ ÉS IMPORTANT L’ECONOMIA CIRCULAR EN EL TERRITORI?” Presentació del Paper 4 del Pacte Industrial.

Sr. Xavier Marcet. President de Lead To Change, consultoria  especialitzada en estratègia i innovació per a empreses, administracions i universitats. Format a la UAB, ESADE, IESE i la Haas Business School (UC Berkeley). Ha estat CEO de diferents empreses, cap de gabinet del Rectorat de la UPC i director general de Localret. És president fundador de la Barcelona Drucker Society.

Descarrega presentació de la ponència

 

Descarrega Paper 4 Pacte Industrial

La Taula de Bones Pràctiques de Ciutats per a una Economia Circular i Competitiva

VERÓNICA KUCHINOW. Experta en Economia Circular. Co-fundadora de Símbiosy. Exercirà de moderadora en la presentació dels projectes de bones pràctiques.

Localització

Back To Top