skip to Main Content
+ 34 93 633 34 50 info@porunaeconomiacircular.es

Natalie Betts: Programa d’Economia Circular d’Austin: objectiu, residu zero

Natalie Betts, gerent del Programa d’Economia Circular d’Austin, als Estats Units, va explicar que l’objectiu per al 2040 de la seva entitat és el residu zero. Per a això, des de 2011, s’han establert una sèrie de polítiques i programes com el compostatge residencial o estímuls en el reciclatge industrial. Per a aquells elements que no es poden reciclar, la ciutat ofereix un centre de recollida. També disposen d’un programa de recollida i reciclatge de roba i articles domèstics i es revenen en botigues de segona mà.

Tenen un projecte d’economia circular, amb el concepte de l’economia circular més dinàmic dels Estats Units, amb una circularitat dels productes que va més enllà del reciclatge, inspirada en la naturalesa, on es maximitza el valor dels productes.

Tenen dues vies d’acció: amb la comunitat empresarial i amb la ciutadania. En el primer cas ajuden als negocis que faciliten l’economia circular i organitzen el Reverse Pitch Competition, una proposta inversa on les empreses presenten als emprenedors residus amb potencial. La proposta guanyadora rep finançament per a la reutilització d’aquests residus. Als ciutadans se’ls ofereixen recursos sobre com adoptar hàbits circulars i el foment del reciclatge.

Tenen un programa d’estiu anomenat Move Out ATX on els universitaris donen els seus materials de rebuig per a la seva reutilització o els ensenyen a reparar. Un altre programa que feien abans de la pandèmia era el Fix-it Clinic, trobades on voluntaris ajudaven a arreglar productes trencats o espatllats. Ara, aquestes trobades s’han substituït per classes virtuals de reparació.

També s’ofereixen campanyes de màrqueting i missatgeria a la ciutadania, especialment per Nadal, que és quan es produeixen més residus, perquè recicli i reaprofiti. O el Give a Great Story, una campanya que s’allarga tot l’any per a fomentar la compra de productes de segona mà.

Back To Top