skip to Main Content
+ 34 93 633 34 50 info@porunaeconomiacircular.es

Sarah Miller: “ L’economia circular és un repte enorme, per la qual cosa cal treballar de manera col·laborativa”

Sarah Miller va explicar que el Rediscovery Centre és el Centre Nacional d’Economia Circular d’Irlanda, una organització que considera l’economia circular com un mecanisme per a connectar a persones, idees i recursos per a fomentar una vida sostenible amb un baix consum de carboni.

El seu treball se centra en tres eixos principals: educació, demostració i promoció amb programes educatius que tenen per objectiu canviar conductes, amb empreses socials que eviten la generació innecessària de residus i la seva reutilització, i on els ingressos són reinvertits en l’empresa per a la formació de persones allunyades del mercat laboral.

El Rediscovery Centre també dona suport a la innovació i la recerca, considerades com un eix principal per a la transició cap a l’economia circular, i la participació activa en polítiques nacionals per al desenvolupament de l’economia circular i amb menys emissions de carboni.

Miller va explicar que la mateixa entitat té la seu a Ballymun, un barri de 19.000 habitants als afores de Dublín, que el 1997 era considerat pel govern irlandès com un projecte fallit d’habitatge social, amb un alt percentatge d’atur i baixos nivells d’educació. El govern va decidir invertir en una regeneració de la zona amb criteris de desenvolupament sostenible amb l’economia, la societat i el medi ambient a través de l’adopció dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Els treballs de Rediscovery Centre es basen en l’educació i en la participació ciutadana, amb programes de formació mediambientales que s’apliquen en escoles de tota Irlanda. L’objectiu, a parer de Miller, és demostrar les oportunitats de l’economia circular. I, per a això, l’entitat disposa també de quatre empreses socials.

  • Rediscovery Furniture, per a la reutilització de mobles rebutjats.
  • Rediscovery Fashion, per al reciclatge de tèxtils donats o rebutjats i convertir-los en productes de la llar, de moda o accessoris.
  • Rediscovery Paint, per al reaprofitament de la pintura enviada a centres de reciclatge o en punts de recollida de residus.
  • Rediscovery Cycling, on es reparen bicicletes rebutjades.

En totes aquestes empreses s’ofereix formació i desenvolupament de competències pràctiques i personals a qui hi treballa, de manera que el 90% aconsegueix una feina a temps complet.

El Rediscovery Centre com a tal va néixer el 2017 com a lloc de presentació de l’economia circular a través d’activitats que fan reflexionar sobre les oportunitats que ofereix. El mateix edifici que acull a l’entitat va ser dissenyat segons els principis de la sostenibilitat.

I a través de la Circular Economy Academy es vol ajudar altres comunitats d’Irlanda a adoptar els principis de l’economia circular per a generar beneficis socials, mediambientals i econòmics.

Tota aquesta tasca en educació i foment de la sostenibilitat ha permès al Rediscovery Centre implicar-se en l’estratègia d’economia circular del govern irlandès, i en projectes internacionals que han portat a l’entitat a convertir-se en el Centre Nacional de l’Economia Circular.

Com Sarah Miller apunta, “ l’economia circular és un repte enorme, per la qual cosa cal treballar de manera col·laborativa per a millorar les opcions de sostenibilitat en la societat actual”.

Back To Top